Apel recrutare: Ambasadorii Valorilor Europene

Campanie recrutare: Ambasadorii Valorilor Europene

Echipa UNITED selectează tineri gata să inspire comunități și să contribuie la promovarea valorilor europene în România. Cu această ocazie, vor fi recrutați 10 ambasadori ai valorilor europene, care vor beneficia și de un program de mentorat personalizat, realizat de tineri pentru tineri.

Info campanie

 • Scopul proiectului

  Dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din regiunea București-Ilfov și împuternicirea civică a acestora prin activități de învățare non-formală atât online cât și offline pentru o mai bună conștientizare a dimensiunii democratice și însemnătății valorilor europene în viața de zi cu zi

 • Locație

  București-Ilfov (nu e obligatoriu)

 • Tip contract

  Contract de voluntariat în baza Legii nr. 78/2014, pe baza căruia vei primi un certificat de voluntariat ce îți va recunoaște experiența profesională.

 • Alocare de timp necesară

  5-10 ore/săptămână, pentru 10 luni (începând cu noiembrie 2020)

 • Număr poziții deschise

  10

 

Ce vei avea de făcut?

 • Organizarea de evenimente pentru tinerii din comunitatea ta

  Îți vom oferi informațiile și resursele necesare pentru a realiza activități de educație non-formală în comunitatea ta.

 • Susținerea implicării civice a tinerilor

  Vei avea acces la metodologiile pe care le vom crea în cadrul proiectului, astfel încât să contribui la o mai bună implicare civică a tinerilor în România.

 • Promovarea valorilor europene

  Prin activitatea ta, vei promova valorile europene în România și îi vei ajuta pe tineri să înțeleagă cum se aplică în viața de zi cu zi acestea: egalitatea, statul de drept, transparența, democrația, solidaritatea, incluziunea ș.a.

 

Cu ce vii tu?

 

Bifezi cu brio cei trei piloni ai acestui program: spirit de inițiativă, abilitatea de a relaționa, pasiune pentru valorile europene;

Deși nu este obligatoriu, pentru acest apel vom acorda prioritate candidaților cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 ani;

Participi la minim 50% din evenimentele organizate în timpul proiectului

Propui și realizezi cel puțin 3 activități de educație non-formală pe parcursul programului

Participi la cel puțin 70% dintre ședințele de mentorat pe care le pregătim special pentru tine.

Propui și creezi materiale (scris, foto, video etc.) pentru promovarea valorilor europene și a implicării civice a tinerilor

Cu ce venim noi?

Îți aducem un program de mentorat personalizat, creat pe baza nevoilor tale de învățare și în directă legătură cu interesele tinerilor români.

Venim către tine cu oportunități de a transforma idei în rezultate, căci avem de regulă acest obicei în AYI. Și din rezultate ne place să mergem spre impact. Iar tu vei avea ocazia să-ți pui în practică propriile idei cu usurință;

O echipă activă și motivată, astfel că vei interacționa cu toți membrii echipei UNITED și cu alți colegi din echipa Asociației Young Initiative.

Experiență de lucru într-un proiect finanțat prin Corpul European de Solidaritate; vei avea acces la metolodologii, resurse și proceduri.

Vei putea să-ți dezvolți o întreagă serie de abilități, cunoștințe și atitudini: de la cunoștințe despre programele UE până la abilități îmbunătățite de comunicare, organizare, dezbatere ș.a.

Încă o chestie tare: îți vom facilita accesul la experți din domeniul valorilor europene, pe care îi vei putea invita la evenimentele organizate de tine.

Calendarul campaniei

 • Lansarea campaniei

  Campania de recrutare se desfășoară în perioada 3 – 25 octombrie 2020. Poți aplica folosind formularul online de mai jos, iar ulterior fiecare candidatură este evaluată de către echipa UNITED.

 • Proba practică

  Candidații care trec de etapa formularului de candidatură (selecția se va face pe măsură ce se primesc candidaturile) vor primi o serie de task-uri online sub forma unei probe practice.

 • Decizia finală

  Toate candidaturile trecute de etapa probei practice sunt evaluate și se ia decizia finală de către echipa UNITED împreună cu managementul AYI. Decizia finala va fi anunțată cel târziu până 20 noiembrie 2020.

 

 

Cum aplici

 • 1. Completezi formularul de aplicare al AYI până 25 octombrie 2020;
 • 2. Dacă vei trece de etapa formularului, vei fi invitat/ă să rezolvi exercițiile aferente probei practice online.