Apel Retea Nationala de Mentori Truth 2040

 

Apel Retea Nationala de Mentori Truth 2040

 

Lucrezi cu tinerii? Îți plac metodele inovative de lucru? Îți propunem un mix de metode pe care le vei putea folosi pentru a afla informații despre cum văd tinerii viitorul adevărului în 2040. Hai să vedem despre ce e vorba!

 

Key Info

 • Promotor

  Asociația Monomyths

 • Partener

  Asociația Young Initiative

 • Locație

  Național

 • Grup-țintă

  Lucrători de tineret (în sens larg)

 • Finanțator

  Programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

 • Perioada implicării

  Ianuarie 2023 – Martie 2024

 

 

Ce se întâmplă?

Auzim tot mai des faptul că tinerii petrec mult timp online, că nu știu să aleagă informații constructive pentru ei și că sunt expuși la informații false sau cu conținut agresiv, cu prezentarea de alternative extreme și modele periculoase pentru alegerile pe care le fac în viața. Ne propunem să aflăm cum vor evolua aceste fenomene în viitor și ce putem face noi în prezent pentru a crea o lume mai bună.

Lucrezi cu tinerii? Îți plac metodele inovative de lucru? Noi îți propunem un mix de metode pe care le vei putea folosi pentru a afla informații despre cum văd tinerii viitorul adevărului în 2040. Vei avea ocazia să explorezi scenarii de viitor care vor crea un nivel înalt de conștientizare în rândul tinerilor și nu numai, despre cum este folosită informația acum și cum îi afectează în prezent și viitor, despre discriminare și drepturile omului. Mai mult decât atât, metodele folosite în acest proiect ne stimulează să fim parte din schimbările pozitive.

 

Pe cine căutăm?

Căutăm 20 de specialiști în lucrul cu tinerii care să:

 • participe la un workshop online introductiv în data de 3 februarie 2023 (orele 15:00 – 18:00), iar ulterior la un workshop online ce va fi stabilit de comun acord;
 • participe la un training față-n față în perioada 3-5 martie 2023
 • organizeze 2 întâlniri cu un grup de minimum 15 tineri pentru analizarea scenariilor de viitor și co-crearea unor metode de acțiune către scenariul de viitor dorit
 • sprijine tinerii să organizeze alte ateliere despre viitor pentru colegii/prietenii lor
 • fie motivați să facă parte din rețeaua de mentori Truth 2040 și să participe la cele 2 workshopuri online ale rețelei, 1 training fizic si 1 training online.

 

 

De ce să participi?

 

 • Poți să înveți de la experți în foresight despre cum poți influența pozitiv viitorul în domeniul tineretului și în educație (prin explorarea unor metodologii și metode  precum Foresight și Artifacts from the Future).
 • Vei explora diverse scenarii cu privire la cum se vor raporta tinerii la “adevăr” în 2040.
 • Vei putea învăța tinerii cum să abordeze discriminarea și dezinformarea, și vei căuta alături de ei soluții pentru pregătirea unui viitor mai bun.
 • Vei contribui la crearea unei lumi cu tineri mai informați.

 

In cadrul trainingului si pe parcursul implementării, Diana Stafie (expert Foresight si Artifacts from the Future), Adriana Popescu (facilitator procese de învățare) și Ioana Avadani (expert jurnalism și educație media) vă vor prezenta rezultatele studiului prospectiv Artifacts from the Future of Truth 2040, analiza semnalelor de schimbare și a scenariilor de viitor elaborate, și vă vor sprijini în demersul de a informa grupuri de tineri și a co-crea împreună cu aceștia soluții relevante pentru evoluția către un scenariu de viitor dorit.

Cum te înscrii?

 

Dacă ești interesat(ă), te invităm să completezi formularul pentru înscrierea în Rețeaua Națională de Mentori la următorul link până la data de 31 ianuarie 2023: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzzaV41adK9MbUWuDitU2jEHt5IjcIMvZJQEISaEqXhalBjw/viewform .

Înscrie-te aici

 

 

 

 

Proiect derulat de

 

Proiectul este derulat de Asociația Monomyths în parteneriat cu Asociația Young Initiative și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.970 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.