Choose Your Nation

Despre joc

 • Titlu

  Choose Your Nation

 • Data lansării

  August 2021

 • Scop

  Pe parcursul acestei activități, participanții dezvoltă cunoștințe despre valorile europene și învață cum să construiască o strategie de guvernanță pentru soluționarea unei probleme.

 • Proiectul din care face parte

  UNITED

 • Finanțator

  Corpul European de Solidaritate.

 • Pagină proiect

  https://www.younginitiative.org/proiecte-curente/united-2

Metodologia jocului

Read about this game in English

 • Etapa 1: începutul jocului

  Se împart participanții în echipe și se adresează întrebări introductive precum: Toți oamenii sunt egali? Ar trebui actualizate orele de religie? Ce reprezintă vaccinurile pentru voi? Ce părere aveți despre monarhie ca formă de guvernare? Ar trebui să fie pedepsit un reporter pentru publicarea de știri false? Informațiile ar trebui să fie gratuite și accesibile pentru toți? Pentru desfășurarea jocului, a se utiliza acest fișier.

 • Etapa 2: atribuirea rolurilor pe baza valorilor europene

  Fiecare echipă primește o valoare europeană (a se utiliza acest fișier) de la care trebuie să pornească în stabilirea unor soluții pentru o problemă identificată; De asemenea, fiecare echipă va discuta despre principiile pe care le vor respecta în activitatea pe care o desfășoară (ex. fiecare membru este inclus în discuție, se discută aplicat și nu teoretic etc.)

 • Etapa 3: cercetarea problemei și construirea unei strategii de guvernanță

  Echipele identifică o problemă din comunitate, analizează cauze și efecte, iar apoi stabilește o strategie de guvernanță care include următorii pași: identificarea aspectelor conexe problemei, propunerea unor instrumente pentru rezolvarea problemei, identificarea aspectelor negative care pot împiedica rezolvarea problemei, propunerea unui plan de acțiune, găsirea și folosirea unor surse pentru implementarea soluțiilor (ex. anumite fonduri);

 • Etapa 4: prezentarea strategiilor

  În fiecare echipă se alege un reprezentant, care va susține în plen strategia de guvernanță. Participanții celorlalți echipe vor adresa întrebări și vor veni cu propuneri de îmbunătățire a strategiei.

 

Descoperă feedbackul celor care au testat jocul

 • 30 august 2021 - atelier de testare și diseminare organizat pentru elevii Colegiului Național „Grigore Moisil” din București

  La activitate, au luat parte 18 elevi de liceu împreună cu profesorul coordonator, Ramona Stăncurel. Timp de mai bine de 2 ore, elevii au trecut prin mai multe etape de construire a unei strategii de guvernanță și de identificare soluții la probleme comunitare.

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate pentru această publicație aparține autorului.