Choose Your Nation
August 2021
Pe parcursul acestei activități, participanții dezvoltă cunoștințe despre valorile europene și învață cum să construiască o strategie de guvernanță pentru soluționarea unei probleme.
UNITED
Corpul European de Solidaritate.
https://www.younginitiative.org/proiecte-curente/united-2
Se împart participanții în echipe și se adresează întrebări introductive precum: Toți oamenii sunt egali? Ar trebui actualizate orele de religie? Ce reprezintă vaccinurile pentru voi? Ce părere aveți despre monarhie ca formă de guvernare? Ar trebui să fie pedepsit un reporter pentru publicarea de știri false? Informațiile ar trebui să fie gratuite și accesibile pentru toți? Pentru desfășurarea jocului, a se utiliza acest fișier.
Fiecare echipă primește o valoare europeană (a se utiliza acest fișier) de la care trebuie să pornească în stabilirea unor soluții pentru o problemă identificată; De asemenea, fiecare echipă va discuta despre principiile pe care le vor respecta în activitatea pe care o desfășoară (ex. fiecare membru este inclus în discuție, se discută aplicat și nu teoretic etc.)
Echipele identifică o problemă din comunitate, analizează cauze și efecte, iar apoi stabilește o strategie de guvernanță care include următorii pași: identificarea aspectelor conexe problemei, propunerea unor instrumente pentru rezolvarea problemei, identificarea aspectelor negative care pot împiedica rezolvarea problemei, propunerea unui plan de acțiune, găsirea și folosirea unor surse pentru implementarea soluțiilor (ex. anumite fonduri);
În fiecare echipă se alege un reprezentant, care va susține în plen strategia de guvernanță. Participanții celorlalți echipe vor adresa întrebări și vor veni cu propuneri de îmbunătățire a strategiei.
La activitate, au luat parte 18 elevi de liceu împreună cu profesorul coordonator, Ramona Stăncurel. Timp de mai bine de 2 ore, elevii au trecut prin mai multe etape de construire a unei strategii de guvernanță și de identificare soluții la probleme comunitare.
Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate pentru această publicație aparține autorului.
Social media