iTech – Educatie digitala pentru copii

Info proiect

 • Organizator

  Digijeunes (Franta)

 • Finantator

  Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, Actiunea-Cheie 2 Parteneriate Strategice.

 • Beneficiari

  Profesori, lucratori de tineret

 • Parteneri

  Asociatia Young Initiative (Romania), Burgas Free University (Bulgaria)

 • Durata

  Septembrie 2017 – Februarie 2019

 • Scopul proiectului

  Sprijinirea profesorilor si lucratorilor de tineret din Franta, Romania si Bulgaria prin instrumente de educatie digitala pentru copii si tineri.

 

 

 • De ce?

  Copiii invata cel mai usor atunci cand se joaca si cand pot experimenta in mod direct. Cand se joaca insa pe o tableta sau un calculator este mai dificil sa inteleaga cum functioneaza de fapt un echipament digital si care este “magia” din spatele circuitelor si liniilor de programare. Exista insa solutii pentru a atrage copiii catre educatia digitala, programare si intelegerea elementelor de baza ale functionarii unui calculator, iar echipa iTech si-a petrecut aproape 2 ani incercand sa identifice astfel de idei.

 • Ce am facut?

  Echipa iTech a pregatit un pachet divers de instrumente utile pentru profesorii sau lucratorii de tineret care vor sa ii faca pe copii/tineri curiosi in legatura cu modalitatea de functionare a calculatoarelor. Vei gasi mai jos 2 tipuri de resurse: (1) Articole legate de importanta educatiei digitale si de modul in care poate fi organizat un workshop de educatie digitala, pas cu pas. (2) Un pachet de instrumente practice de tip Do-It-Yourself, pe care le poti pregati chiar tu acasa (vei gasi tutoriale, instructiuni de asamblare si de folosire).

 

 

 

Descopera instrumentele pe care le poti folosi

DIY Makey Makey

Articol publicat in limba engleza pe platforma Instructables.


Electronic Textile Bag

Articol publicat in limba engleza pe platforma Instructables.


Wooden Pet Connecting to Social Media

Articol publicat in limba engleza pe platforma Instructables.


Connected House

Articol publicat in limba engleza pe platforma Instructables.


 

 

 

Afla mai multe despre educatia digitala

Literacy 2.0: How to prepare young people for the 4th Industrial Revolution

Afla mai multe despre situatia educatiei digitale din Romania si Europa, dar si despre skill-urile ce vor fi necesare in contextul Revolutiei Automatizarii. Articolul este scris in limba engleza si este publicat pe plaftorma Medium.

How to Organise a Workshop on Digital Science

Descopera un ghid pas-cu-pas pentru organizarea unui workshop de educatie digitala pentru copii sau tineri, ce iti poate fi util mai ales daca esti lucrator de tineret sau profesor. Articolul este scris in limba engleza si este publicat pe platforma WikiHow.

 

 

 

 


Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul