Punți către cunoaștere

Info proiect

  • Organizator

    Asociația Young Initiative

  • Finanțator

    Fundația IREX (International Research&Exchanges Board) – 2437 USD pentru înființarea centrului + Asociația Ateliere Fără Frontiere prin programul Assoclic (12 echipamente IT reconditionate)

  • Beneficiari

    Copiii institutionalizați din centrele aflate în gestiunea DGASPC Sector 4, inclusiv copii abuzați, abandonași și neglijați.

  • Parteneri

    Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 București, Biblioteca Metropolitană București

  • Durata

    2010 – 2020

  • Scopul proiectului

    Creșterea gradului de acces la cultură, educație și tehnologie pentru copiii institutionalizați cu vârste cuprinse între 5 si 18 ani, aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 București.

 

 

  • De ce?

    Educatia si atentia pe care un copil o primeste in primii sai ani din viata este deosebit de importanta pentru dezvoltarea lui cognitiva si sociala. Crezand puternic in acest lucru si dorindu-ne sa ne asiguram ca si copiii institutionalizati din centrele din Sectorul 4 vor avea parte de cat mai multa atentie si cat mai mult sprijin educational, am pus bazele proiectului “Punti catre cunoastere”. Proiectul reuneste voluntarii care aduc speranta si un viitor mai bun pentru acesti copilasi..

  • Cum a aparut?

    Proiectul a avut ca prima etapa infiintarea unui Centru de Lectura si Educatie Non-Formala in cadrul Centrul de Primire Urgente Copil Abuzat (in care se afla copii institutionalizati cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani) din evidenta DGASPC Sector 4 Bucuresti. Activitatile din aceasta zona au continuat cu proiectul Click&Know in 2011, printr-o donatie oferita de Asociatia Ateliere Fara Frontiere constand in 6 echipamente IT, voluntarii mergand si in apartamentele de tip familial din Sectorul 4. In august 2015 cele 2 proiecte au fuzionat, toate activitatile sociale ale AYI din Sectorul 4 al Bucurestiului fiind integrate in proiectul “Punti catre cunoastere”.

  • Ce facem?

    Desfasuram activitati prin intermediul carora dorim sa sporim gradul de acces la cultura si educatie al beneficiarilor, sa le stimulam creativitatea, inteligenta, spiritul de lectura si dorinta de a cunoaste cat mai multe lucruri despre lumea inconjurătoare, dar si sa ii introducem intr-o lume in care ei au un acces extrem de limitat, si anume cea a tehnologiei si informatiei. Voluntarii inclusi in program realizeaza activitati de animatie, alfabetizare, lectura si IT (operare calculator) cu beneficiarii, urmarind scopul amintit mai jos.

  • Unde lucram?

    Momentan activitatile se desfasoara in Centrul Primire Urgente Copil Abuzat Sector 4 si in apartamentele de tip familial arondate Centrului Sf. Spiridon din Sectorul 4. In curand proiectul va fi extins si in cadrul Adapostului pentru Copiii Strazii din acelasi sector. In plus, Asociatia este pregatita sa raspunda nevoilor beneficiarilor din toate centrele in cazul donatiilor sau sponsorizarilor.

 

 

 

Andreea Nitescu

Proiectul Punti catre Cunoastere este pentru mine locul unde ma binedispun, unde ofer idei si cunostinte copiilor dar primesc in schimb voie buna, zambete largi, fericire, entuziasm, cuvinte frumoase, inocenta si imbratisari calde.

- Andreea Nitescu , Voluntar

 

Cum te poti implica?

Doneaza pentru sprijinirea copiilor si dezvoltarea proiectului

Prin intermedul donatiei tale putem cumpara materiale educationale pentru copii, le putem facilita accesul la un numar mai mare de activitati si putem duce proiectul catre mai multi beneficiari. Iti multumim!

Devino voluntar si sprijina direct copiii

Aplica pentru a deveni voluntar si vei avea ocazia de a lucra direct cu beneficiarii proiectului si de a le reda speranta si zambetul. Daca ai timp pe care il poti aloca in mod programat activitatilor proiectului, te invitam sa te inscrii!

 

 

 

 

Spot-uri video


 

 

colaj_punti


Nota: Intrucat beneficiarii acestui proiect sunt protejati de lege, nu putem pune decat poze restrictionate, blurate, din profil sau din spate cu acestia. De aceea nu veti regasi foarte multe poze publicate cu acesti copii. Va multumim pentru intelegere.

 

 


Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul