981401_10201266129681320_832999808_o
Campanie Recrutare: Voluntari “Punti catre cunoastere”

PROIECT: Punti catre cunoastere

 

De peste 6 ani sprijinim copiii si tinerii institutionalizati din Sectorul 4 prin proiectul “Punti catre cunoastere”, iar acum avem nevoie de tine pentru a forma o noua echipa de voluntari care sa fie alaturi de acesti copii in procesul lor de invatare si dezvoltare! Ne propunem ca impreuna sa le dezvoltam spiritul creativ, sa fim alaturi de ei in procesul de dezvoltare personala si a abilitatilor de viata independenta si pana la urma sa facem ceea ce stim cel mai bine: Empowering people through education!

 

 

 

Info campanie

 • Proiect

  Punti catre cunoastere

 • Scopul proiectului

  Cresterea gradului de acces la educatie de calitate, non-formala, pentru copiii si tinerii institutionalizati aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti.

 • Locatie

  Voluntarii vor realiza activitati in apartamentele de tip familial arondate Centrului Sf. Spiridon, toate aflate in zona Berceni (Piata Sudului – Aparatorii Patriei). Se vor aloca 2 voluntari pentru cate 1 apartament, pentru a exista continuitate si coerenta in activitati.

 • Parteneri proiect

  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti

 • Alocare de timp necesara

  minim 4 ore/saptamana (1 activitate), pentru cel putin 6 luni

 • Beneficiari

  In fiecare apartament locuiesc cate 6 beneficiari (copii/tineri cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani; in fiecare apartament varstele sunt apropiate). Activitatile se pot desfasura in intervalul 16:00 – 19:00, de luni pana duminica.[

 

Crezi in puterea copiilor de a schimba lumea, atata timp cat beneficiaza de o educatie corespunzatoare? Crezi ca fiecare copil ar trebui sa aiba parte de o educatie de calitate, indiferent de mediul din care provine sau statutul familial? Vrei sa fii chiar tu printre cei care aduc o schimbare in viata acestor copii? Hai in echipa “Punti catre cunoastere”!

 

Ce vei avea de facut?

 • Ateliere educationale

  Vei organiza ateliere educationale de stimulare a creativitatii, crestere a increderii de sine, dezvoltare personala, invatare prin joc cu copiii si tinerii din apartamentele de tip familial din Sectorul 4, cel putin 1 data pe saptamana.

 • Child empowerment

  Vei sprijini dezvoltarea copiilor cu care vei lucra, in functie de nevoile lor de invatare (pe care le puteti descoperi impreuna).

 • Ajutor la teme

  Atunci cand va fi necesar, vei oferi sprijin la teme copiilor, pentru a-i ajuta sa ajunga la o performanta scolara normala.

 

Cu ce vii tu?

 

Poti dedica proiectului cel putin 4 ore/saptamana si iti poti asuma o implicare pe termen lung, de minimum 6 luni (ceea ce este in interesul copilului, dar permite in acelasi timp si atingerea unor obiective de invatare clare);

Esti pasionat (de fapt, ultra-pasionat!) de lucrul cu copiii si/sau tinerii si poti interactiona usor cu ei;

Iti place sa lucrezi cu metode creative de invatare, sa experimentezi, sa incerci lucruri noi;

Ai spirit de initiativa, esti dinamic si motivat de dorinta de a contribui la dezvoltarea comunitatii prin educatie

Dai dovada de flexibilitate și creativitate, in special atunci cand vine vorba de identificarea de solutii

Esti perfect constient de faptul ca orice rezultat puternic apare in timp, cu eforturi consistente, atat la nivel personal, cat si comunitar;

Cu ce venim noi?

Oportunitatea de a schimba in bine viata unor copii si tineri, cu efecte pe termen lung;

Pachet de training de inductie;

Un mediu flexibil, care incurajeaza creativitatea si unde ideile bune isi au intotdeauna locul lor;

Contract de voluntariat conform Legii 78/2014;

Acces la oportunitatile de participare in schimburi si proiecte internationale (seminarii, cursuri, schimburi de tineri etc.);

Certificat de voluntariat care va ingloba si un rezumat al performantelor, de-a lungul implicarii in AYI;

 

 

Calendarul campaniei

 • Lansarea Campaniei

  Campania de recrutare se desfasoara in regim ongoing. Candidatii aplica folosind formularul online de mai jos, iar ulterior fiecare candidatura este evaluata de catre o echipa mixta.

 • Interviuri de selectie

  Candidatii care trec de etapa formularului de aplicatie vor fi invitati la un interviu de selectie.

 • Inceperea activitatii

  Noii voluntari sunt alocati unui apartament de tip familial si isi incep activitatea, primind suport din partea echipei de proiect pentru etapa de inductie si integrare in proiect. Periodic se organizeaza traininguri pentru voluntarii noi.

 

 

Cum aplici

 • 1. Completezi formularul de aplicare al AYI;
 • 2. Daca vei trece de etapa formularului, vei fi chemat la un interviu de selectie;
 • 3. Felicitari, acum iti poti demara activitatea! 

 

 

 

Aplica pentru a deveni voluntar