Fa-ti #UpgradeDeVara !

 

Ai mult timp liber vara asta si vrei sa profiti de vacanta pentru a invata lucruri noi intr-un mod distractiv, dar sa-ti si faci prieteni noi? Daca ai intre 15 si 20 de ani, hAYI la programul de vara al AYI in iulie si august si asigura-ti o vacanta activa!

 

 

 

Key Info

 • Tip program

  Scoala de Vara / Activitati non-formale alternative pe durata verii

 • De ce?

  Pentru ca vrem sa-ti oferim o alternativa activa pentru vacanta de vara, in care sa inveti lucruri noi, sa ai un spatiu de exprimare si sa-ti faci prieteni noi.

 • Locatie

  Bucuresti (in spatii creative precum BiblioLounge, C’MON, dar si outdoor)

 • Perioada

  Iulie – August 2017 (activitati saptamanale, maxim 2-3 pe saptamana)

 • Numar participanti

  15 – 20

 • Cui se adreseaza?

  Pentru noi cel mai important este sa-ti doresti sa participi. Indiferent ca ai 10 pe linie la scoala sau ca nici nu mergi la vreo scoala, esti binevenit atata timp cat iti asumi cu adevarat participarea. Programul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani.

 

 

 

Principiile de la care pornim

 • Empowerment

  Responsabilitatea invatarii este a fiecaruia dintre noi. Invatam prin experienta, invatam facand, invatam non-formal.

 • Flexibilitate

  Ne adaptam impreuna ca grup la nevoile existente, facem schimbari atunci cand este necesar. Alegem ce vrem sa invatam, dar si cum si in ce ritm. Suntem aici doar daca si pentru ca ne dorim, nu pentru ca ne obliga cineva.

 • Incluziune

  Orice membru al grupului este binevenit fara discriminare, indiferent de situatie. Cream impreuna un “safe space” in care oricine se poate exprima liber si fara frica ca va fi judecat. In cadrul grupului, suntem cu totii egali.

 • Invatare

  Scopul comun atat al facilitatorilor, cat si al participantilor, este sa invete impreuna. Unii de la altii. Non-formal, dar calitativ.

 

La ce ateliere poti participa?

 • Participare Activa in Viata Ta

  Facilitator: Simona-Maria Chirciu / Ce spune Simona: “As putea sa iti spun multe ca sa te conving sa participi, dar rolul meu e sa te ghidez si sa iti ofer niste instrumente, munca iti revine tie, ce si cum vei pune in practica. Stiu ca simti ca nu iti ajunge timpul sa faci cate ti-ai dori, dar daca vrei sa inveti cate ceva despre consimtamant in relatii si cum sa te comporti intr-o relatie, vino! Daca vrei sa afli cum sa recunosti forme de violenta si sa te feresti de oameni agresivi, te astept! Daca vrei sa vorbim despre ce poti face cand cineva se ia de tine pe strada, vino! Si daca simti ca ai un rol si vrei sa produci schimbare in jurul tau, vino sa invatam despre cetatenie activa si activism. Vom vorbi despre tine, despre mine si despre cum putem deveni mai buni impreuna. Vom avea 5 intalniri impreuna: (1) Activism si drepturi (2) Relatii interpersonale: respect, violenta, abuz (3) Siguranta ta: tehnici de self-defense – curs practic (4). Contraceptie: mituri si adevar (5) Intalnire surpriza – despre ce vreti voi :)”.

 • Dezvoltare personala prin dans si teatru

  Facilitator: Daniela Sima / Ce spune Dani: “Atelierul de dezvoltare personala prin dans si teatru va functiona sub forma unui laborator care are in vedere exploatarea experientelor personale, prin intermediul jocurilor de imaginatie si miscare, participantii find implicati intr-un proces continuu de autocunoastere. Este un apel la imaginatie si creativitate, unde impreuna vom explora modalitati de exprimare corporala prin experiment si participare activa.”

 

 • Activitati one-time

  Colegii nostri te mai asteapta cu mai multe surprize pe parcursul verii: De exemplu, Lacramioara o sa organizeze un treasure hunt si te va invata cum sa-ti dezvolti abilitatile de orientare, fiind un veritabil Cercetas, iar Ana Marin te va duce pe taramul leadership-ului si al facilitarii grafice. Nu in ultimul rand, in luna august vei avea posibilitatea de a te intalni cu un grup de tineri din Malta cu care vei putea organiza mici activitati interculturale.

 • Public Speaking in Engleza

  Facilitator: Ana Marin / Ce spune Ana: “Am spus intentionat Public Speaking si nu vorbit in public, fiindca vom desfasura atelierele in limba engleza! Indiferent de nivelul de engleza pe care il ai, ne vom juca, vom improviza si vom povesti despre cate-n luna si in stele, astfel incat sa iti depasesti emotia cand trebuie sa vorbesti cu cineva in engleza sau chiar in fata unui public! Mai stai pe ganduri? :)”

  .

 

Cand au loc activitatile?

 • Activitatile recurente

  Atelierele vor avea intre 3 si 5 intalniri, cate una pe saptamana. Vei putea alege la care dintre ele iti doresti sa participi, putand sa le alegi pe toate sau doar unele. Totusi, pentru a fi eligibil in program trebuie sa alegi minim 2 ateliere recurente la care sa participi. Atelierele nu se vor suprapune, iar durata lor va fi de 3-4h/zi.

 • Activitatile ocazionale

  Data acestora va fi stabilita de comun de acord cu grupul, iar participarea este la latitudinea ta.

 

 

 

De ce sa participi:

 

 • Petreci cateva zile din vara asta intr-un mod non-formal, distractiv, dar in acelasi timp plin de experiente de invatare;

 • Ai un safe space in care te poti exprima si invata fara frica de discriminare;

 • Intalnesti tineri noi din medii diverse, dar si facilitatori experimentati si cu multa experienta de viata;

 • Ai perspectiva participarii in viitoare proiecte europene sau activitati interculturale ale AYI (sanse sporite, dar si un program dedicat cu tineri din Malta);

 

Aplica aici

 

 • Deadline

  Aplicatiile se pot face prin completarea formularului online pana pe 30 iunie

 • Formular online

  Selectia participantilor va avea loc strict prin completarea formularului disponibil aici

 

 

Aplica si fa-ti #UpgradeDeVara