Webinar – Cum citim un contract de muncă și de ce plătim taxe și impozite

Webinar – Cum citim un contract de muncă și de ce plătim taxe și impozite

 

Ești angajat sau urmează și vrei să afli care este diferența dintre salariul brut și salariul net, precum și câți bani merg la stat?

 

Ai primit o ofertă de job și nu știi la ce clauze trebuie să fii atent atunci când semnezi contractul de angajare?

 

Nu ai împlinit încă 18 ani, dar îți dorești să lucrezi și nu știi ce condiții se impun?

 

hAYI la webinar și învață de la specialiști în dreptul muncii ce este un contract individual de muncă, care sunt principalele drepturi ale angajatului, care este termenul pentru care se încheie contractul individual de muncă, cât poate să dureze perioada de probă, precum și ce informații cuprinde fluturașul de salariu.

De asemenea, vei afla noțiuni legate de educație financiară, primind răspunsuri la întrebări precum: cum să-mi construiesc un buget, cum să-mi ţin o evidenţă a încasărilor, dar şi a cheltuielilor, cum să economisesc bani albi pentru zile negre şi ce perspective există ca să-i înmulţesc.

 

Key Info

 • Tip eveniment

  Webinar

 • Tema

  Cum să citim un contract de muncă și ce presupun taxele și impozitele pe care le plătim

 • Locație

  Online, prin aplicația Zoom

 • Data

  13 iunie (13:00 – 15:00)

 • Număr participanți

  maxim 100

 • Moderator

  Elena Șelaru este Ofițer Relații Internaționale în cadrul Asociației Young Initiative și are o experiență de circa 6 ani în domeniul HR, combinată în zona de Recrutare și Learning&Development.

 

 

 

Ce experiență au invitații noștri și despre ce vor discuta?

 • Anca Vătășoiu

  Anca Vătășoiu este Partener fondator al cabinetului de avocatură specializat în probleme de dreptul muncii Anca Vătășoiu | Your Agile Employment Lawyer și se bucură de o experiență de peste 12 ani în Dreptul muncii în cadrul unora dintre cele mai prestigioase societăți de avocatură din România. Anca Vătășoiu a fost recunoscută, în 2017 și 2018, printre avocații generației viitoare, fiind inclusă în clasamentul Employment Next Generation Lawyers realizat de publicația Legal 500. În cadrul webinarului, ne va vorbi despre elemente de legislație a muncii (cum citim un contract de angajare, la ce clauze trebuie să fim atenți, care sunt drepturile angajaților ș.a.).

 • Andreea Boieriu

  Andreea Boieriu este Ofițer Relații Internaționale în cadrul Asociației Young Initiative și în prezent lucrează la compania Ernst&Young, în departamentul de impozit pe venit și contribuții sociale. Andreea Boieriu a absolvit în urmă cu un an Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice. În cadrul webinarului, va veni cu informații de educație financiară precum: ce sunt taxele și impozitele, ce se întâmplă cu banii care ajung la bugetul de stat, cum anume putem să ne organizăm bugetul personal (cum se ține o evidență a cheltuielilor și a încasărilor) și care sunt modalitățile prin care putem economisi.

 

 

 

Pe cine căutăm?

Te invităm să aplici dacă:

 

 • Ai între 16 și 26 de ani (nu e obligatoriu) și ești în căutarea unui loc de muncă sau ești deja angajat;
 • Vrei să ai cunoștințe de bază din educația financiară și din legislația muncii;
 • Ai o conexiune de Internet stabilă, îți asumi participarea integrală la webinar (2h) și ești dispus/ă să instalezi aplicația Zoom pentru a participa la webinar (aplicația este gratuită și nu necesită crearea unui cont);
 • Îți dorești să aplici recomandările pe care le vei primi în cadrul webinarului, astfel încât să-ți găsești un loc de muncă în prezent sau să te pregătești pentru unul, în viitor;

 

Notă: Participarea este gratuită.

 

 

 

 

Aplică aici

 

 • Termen înscriere

  12 iunie 2020, ora 12:00 

 • Formular de Înregistrare

  Selecția participanților va fi realizată în baza formularului online.

 

Înregistrează-te