BiblioLounge

 

BiblioLounge

 

Organizator: Asociatia Young Initiative

 

Partener principal: Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Filiala “Ion Creanga”

 

Partener extern: Fundatia Olde Vechte, Olanda (proiectul Power On)

 

Finantator: Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune

 

Locatie: Str. G-ral Christian Tell nr.10, Sector 1, Bucuresti (in incinta Filialei “Ion Creanga”)

 

Durata: 

  • Implementare – februarie-mai 2012
  • Exploatare – Incepand din mai 2012 pe durata nedeterminata

 

 

 

Conceptul proiectului  este conturat pe ideea unei biblioteci „altfel” – ideea se înscrie astfel într-un veritabil trend internaţional: transformarea spaţiilor publice, cum ar fi bibliotecile, nefrecventate de tineri, în zone multi-culturale vii, animate, interactive. Ne-am propus asadar sa transformam o sala aproape goala si rar folosita intr-un adevarat centru dedicat tinerilor, care sa iti permita sa te simti ca in sufrageria de acasa. Adica un fel de sufragerie publica a tinerilor. Adica BiblioLounge.

 

Aici poti citi intr-o pozitie foarte confortabila, poti lucra pe laptop sau tableta si de asemenea, poti veni cu prietenii sau colegii tai sa lucrati la proiecte, sa vizionati filme, sa beti un ceai sau pur si simplu sa socializati.

 

BiblioLounge pune la dispozitie conexiune internet wireless gratuita, un videoproiector, televizor cu DVD player, o gama variata de filme, acces la cartile din biblioteca, mobilier comod si decoruri moderne, totul intr-un spatiu care sa aminteasca utilizatorilor de caldura de acasa.

 

Mai mult, aici se pot realiza, din iniţiativele tinerilor înşişi sau ale altor ONG-uri interesate, workshop-uri, lansari, training-uri, vizionari de filme sau documentare, alte tipuri de evenimente publice si gratuite.

 

 

colaj_bbl

Locatie:

BiblioLounge-ul este situat central, in zona Piata Romana/Piata Amzei, astfel ca iti va fi intotdeauna foarte usor sa ajungi aici. De la statia de metrou Piata Romana faci aproximativ 5 minute de mers pe jos pana la Biblioteca Ion Creanga din Str. Christian Tell nr.10. Vei ajunge pe o straduta foarte linistita a Bucurestiului, cu o istorie pe masura. A veni in BiblioLounge este uneori ca o adevarata escapada din tumultul bucurestean, care se afla la doar cateva minute si stradute distanta. Iar pentru o Capitala din ce in ce mai aglomerata si zgomotoasa, locurile de acest tip sunt din ce in ce mai rare. Va asteptam, asadar, in BiblioLounge!