6 voluntari europeni incep o aventura educationala de 9 luni in Bucuresti
Asociatia Young Initiative lanseaza proiectul european Knowledge Builders 3, prin intermediul caruia 6 voluntari din Franta, Germania, Polonia, Spania si Italia vor desfasura un stagiu de voluntariat de 9 luni in Bucuresti, implicandu-se in activitati socio-educationale.
Proiectul isi propune sa implice voluntarii europeni in comunitatea locala din Bucuresti si sa le ofere acestora oportunitatea de a produce o schimbare reala alaturi de colegii din Romania, in spiritul solidaritatii si cooperarii europene. In acelasi timp, o componenta deosebit de importanta a proiectului o constituie dezvoltarea personala si profesionala a voluntarilor, experienta punandu-i in fata multor situatii noi si ocazii de invatare.
Voluntarii se vor implica in proiectele curente ale Asociatiei Young Initiative, inclusiv cele desfasurate impreuna cu partenerii sai strategici, dar vor fi invitati sa lanseze si initiative proprii care sa aduca valoare adaugata comunitatii locale. In principal, acestia vor desfasura activitati socio-educationale cu copiii institutionalizati din Sectorul 4, vor organiza ateliere de educatie non-formala pentru tineri (inclusiv cei dezavantajati din licee de la periferia Capitalei), vor sprijini activitatea Centrului pentru Managementul Organizatiilor Nonprofit si a platformei Blogunteer.ro de promovare a voluntariatului din Romania, vor organiza ateliere lingvistice gratuite si multe altele.
Proiectul se desfasoara pentru a treia oara, dupa ce in primele doua generatii de voluntari Knowledge Builders si-au derulat stagiul in Bucuresti în anii 2013 – 2015. Rezultatele obtinute au motivat continuarea proiectului, astfel ca in acest an se urmareste diversificarea activitatilor si un mai mare contact al voluntarilor cu comunitatea bucuresteana. Voluntarii isi vor desfasura activitatea in Bucuresti intre 1 octombrie 2015 si 30 iunie 2016, avand toate costurile acoperite prin finantarea acordata de Uniunea Europeana.
Stagiile Knowledge Builders 3 fac parte din Serviciul European de Voluntariat, program initiat de Comisia Europeana, si sunt finantate prin programul pentru educatie, tineret si sport al Uniunii Europene, Erasmus+.