Apel participanti schimb de tineri Austria
Apel participanti schimb de tineri Austria
A. Descrierea apelului
Nume proiect: “After 70 Years”
Tematica: Uniunea Europeană ca model de stabilitate şi păstrare a păcii, după împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial. Se urmăreşte ca aproape de finalul celor două săptămâni, să avem o zi a Uniunii Europene, în care tinerii participanţi să prezinte publicului o modalitate de a trăi împreună în pace, deşi grupul va fi foarte diferit ca origine şi componenţă.
Locație: Klaffer am Hochficht, Austria
Perioada: 15-29 August 2015
Finanțator: Comisia Europeană prin programul Erasmus+
Rolul AYI: Asociatia Young Initiative este promotor partener al proiectului, acţionând ca organizaţie de trimitere.
Descriere proiect: “After 70 years” este un schimb de tineri finanţat din fonduri europene, organizat la iniţiativa organizaţiei “Kinderfreunde” Austria, în parteneriat cu organizaţii din alte 9 ţări ale Uniunii Europene şi ţări candidate. Vor lua parte nu mai puţin de 45 tineri din 9 ţări, care vor participa activ la workshop-uri educaţionale, de creativitate, artistice şi culturale. Tinerii vor descoperi cultura celorlalte ţări şi vor prezenta propria cultură celorlaţi participanţi vor fi implicaţi în activităţi de grup, teambuilding şi multe altele. Prin cultură se înţelege mâncare tradiţională, limbaj, obiceiuri, haine tradiţionale şi mult mai mult decât atât. Tema proiectului se va extinde pe trei paliere şi anume: un grup de teatru, unul de cercetare a perioadei de după război şi unul de prezentare a culturii fiecărei ţări. Participanţii au libertatea să aleagă după 2,3 zile de experimentare grupul cărora se vor alătura pentru restul perioadei. Se urmăreşte în special dezvoltarea personală prin diferite forme ale artei (muzică, dans, fotografie, teatru, film).
Metode de lucru: teatru de umbre şi de improvizaţie, grup de cercetare, workshop-uri culturale, prezentări interactive, ateliere, jocuri, lucru în echipă, dans, muzică.
Număr participanți: 5 (13-18 ani) din România + 1 lider de grup (peste 21 de ani – ales din partea Asociaţiei Young Initiative).
Țări partenere: Lituania, Austria, Macedonia, România, Turcia, Grecia, Italia, Belgia şi Polonia
Limba de lucru: Engleza
Cazare: Casa de oaspeţi Muehl-fun-viertel, in Klaffer, Austria. Adresa: Vorderanger 16, 4163 www.muehlfunviertel.cc
Masa: 3 mese pe zi
Transport: Transportul se va realiza cu avionul pe ruta Bucureşti – Viena, iar ulterior cu trenul din Viena în Linz si apoi din Linz la Aigen- Schlaegel până în Klaffer am Hochficht.
Condiții financiare: Întrucât proiectul este finanţat din fonduri europene, nu vor exista costuri pentru cazarea şi masa participanţilor. Mai mult decât atât, transportul se decontează în limita a 170 euro/participant (participanţii trebuie să aibă în vedere o co-finanţare de 50 – 100 euro).
Taxă de participare: 100 lei
B. De ce să participi?
Asociatia Young Initiative are o largă experienţă în proiecte internaţionale şi a trimis peste 30 de grupuri în diverse proiecte pană acum, acordând o importanţă deosebită selecţiei participanţilor şi relevanţei pentru proiectul propus.
C. Condiţii de participare
Varsta: 13-18 ani
Limba engleza: Cel putin nivel mediu (speaking, listening, writing)
Alte conditii:
- Tineri dinamici, energici, pasionaţi de muzică, dans, fotografie, teatru şi/sau film;
- Persoane proactive interesate de diversitatea culturală, eliminarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor, includerea în societate a persoanelor defavorizate şi/sau cu dizabilităţi;
- Motivaţie autentică pentru participare;
- Interes real pentru tematica schimbului de tineri şi capacitatea de a folosi cele învăţate la întoarcerea în ţară;
- Rezidenţă în România;
- Paşaport/carte de identitate valabil/ă, care nu expiră cel puţin 6 luni de la data plecării din ţară
- Capacitatea financiară de plată a co-finanţării pentru transport;
- Asigurarea banilor de buzunar conform nevoilor proprii;
- Disponibilitate de timp pentru întreaga durată de desfăşurare a cursului;
D. Cum aplic?
Asociaţia Young Initiative doreşte să realizeze o selecţie transparentă şi să acorde şanse egale tuturor candidaţilor. De aceea, va fi folosită următoarea procedură de selecţie a participanţilor:
- Completarea formularului de aplicare în limba engleză până pe 28 iunie 2015: formular;
- Evaluarea candidaturilor de către o comisie internă formată din persoane cu experienţă în proiecte internaţionale şi lucrul de tineret;
E. Testimoniale participanți
Vezi aici ce spun alţi participanţi despre implicarea într-un proiect Erasmus+:
http://blogunteer.ro/2014/10/mediophobia-sau-cel-mai-tare-proiect-erasmus-ever/
http://blogunteer.ro/2014/11/saptamana-de-neuitat-in-cipru/
Înscrie-te aici
Finanțat de | Partener |
![]() |
![]() |
Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate pentru această publicație aparține autorului.