UNITED (2020)

UNITED

 • Organizator

  Asociația Young Initiative

 • Durata

  Septembrie 2020 – August 2021

 • Beneficiari

  Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 ani din București și județul Ilfov; tineri profesori (până în 35 ani) din București-Ilfov.

 

 

 • Echipa de Solidaritate

  Dragoș Dănilă, Elena Șelaru, Maria Balea, Simona Baciu, Marius Ghiță, Maria Baciu, Irina Dobreanu. Coach echipă: Ana Maria Andronache

 • Finanțator

  Corpul European de Solidaritate

 

 

Scopul și obiectivele proiectului

 • Scopul proiectului

  Dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din medii dezavantajate din regiunea București – Ilfov (zona rurală și suburbană îndeosebi) și împuternicirea civică a acestora prin activități de învățare non-formală atât online cât și offline pentru o mai bună conștientizare a dimensiunii democratice și însemnătății valorilor europene în viața de zi cu zi.

 • 100 tineri care își dezvoltă spiritul civic

  Sprijinirea a minimum 100 de tineri (14-30 ani) din comunități mai puțin avantajate (urban mic, suburban, rural) din regiunea București-Ilfov în vederea dezvoltării spiritului de inițiativă și a gândirii critice a acestora.

 • Conștientizarea importanței democrației

  Crearea de contexte de învățare non-formală (cu ajutorul gamificării) pentru minumum 100 tineri (14-35 ani) din București-Ilfov, astfel încât să aibă cadrul necesar pentru a dezbate teme de actualitate europeană și să conștientizeze importanța democrației și a celorlalte principii asociate.

 • Informare asupra identității europene și a oportunităților asociate

  Creșterea gradului de informare și de conștientizare în rândul a 100 minumum de tineri (14-35 ani) cu privire la identitatea europeană și a oportunităților europene pe care le au prin programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

 • Crearea unei microcomunități de promovare a valorilor europene

  Crearea și mentorarea unei comunități active de minim 10 de tineri (14-30 ani) care să acționeze ca promotori ai valorilor europene în mediul online și să dezvolte practici sustenabile de învățare non-formală în perioada post-pandemie, cu ajutorul instrumentelor digitale.

 

Activități planificate

 • Intro (septembrie - noiembrie 2020)

  Organizarea evenimentului de deschidere a proiectului; lansarea apelului de selecție pentru programul de mentorare a comunității promotorilor valorilor europene și recrutarea a minim 10 tineri; actualizarea identității vizuale a proiectului; dezvoltarea de parteneriate cu școli și licee.

 • Lab Inc (decembrie 2020 - martie 2021)

  Organizarea a 2 ateliere bazate pe educație non-formală pentru minim 15 participanți/eveniment; realizarea unei simulări de proces decizional pentru minim 20 de participanți; organizarea a 4 sesiuni de mentorare cu participanții din comunitatea promotorilor valorilor europene (1/lună).

 • GameZone (aprilie - iunie 2021)

  Pregătirea și facilitarea a minim trei jocuri experimentale pentru minim 15 participanți/eveniment. Tipuri de activități pregătite: Democracy vs. Communism (un joc care pune în valoare trăsăturile definitorii ale fiecărui regim), Community (o simulare a dezvoltării unei comunități globalizate, interdependente), Choose Your Nation (o simulare a dezvoltării unei societăți democratice pornind de la gestionarea resurselor, gestionarea crizelor și crearea de strategii).

 • Promo (iulie - august 2021)

  Activități de promovare a rezultatelor proiectului prin realizarea de diverse materiale video și audio; realizarea a 2 broșuri, dintre care una cu metodele utilizate în cadrul proiectului (tradusă în limba engleză) și una cu rezultatele obținute.

 

hAYI pe Facebook!

 

Apel de recrutare - Ambasadorii Valorilor Europene

Tip: program de mentorat pe termen lung

Cui se adresează: 14 - 25 ani

Deadline: 25 octombrie 2020

 

Finanțat de Organizator

 

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate pentru această publicație aparține autorului.