UNITED (2020)

UNITED

 • Organizator

  Asociația Young Initiative

 • Durata

  Septembrie 2020 – August 2021

 • Beneficiari

  Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 ani din București și județul Ilfov; tineri profesori (până în 35 ani) din București-Ilfov.

 

 

 • Echipa de Solidaritate

  Dragoș Dănilă, Elena Șelaru, Maria Balea, Simona Baciu, Marius Ghiță, Maria Baciu, Irina Dobreanu, Claudiu Brotea. Coach echipă: Ana Maria Andronache

 • Finanțator

  Corpul European de Solidaritate

 

 

Scopul și obiectivele proiectului

 • Scopul proiectului

  Dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din medii dezavantajate din regiunea București – Ilfov (zona rurală și suburbană îndeosebi) și împuternicirea civică a acestora prin activități de învățare non-formală atât online cât și offline pentru o mai bună conștientizare a dimensiunii democratice și însemnătății valorilor europene în viața de zi cu zi.

 • 100 tineri care își dezvoltă spiritul civic

  Sprijinirea a minimum 100 de tineri (14-30 ani) din comunități mai puțin avantajate (urban mic, suburban, rural) din regiunea București-Ilfov în vederea dezvoltării spiritului de inițiativă și a gândirii critice a acestora.

 • Conștientizarea importanței democrației

  Crearea de contexte de învățare non-formală (cu ajutorul gamificării) pentru minumum 100 tineri (14-35 ani) din București-Ilfov, astfel încât să aibă cadrul necesar pentru a dezbate teme de actualitate europeană și să conștientizeze importanța democrației și a celorlalte principii asociate.

 • Informare asupra identității europene și a oportunităților asociate

  Creșterea gradului de informare și de conștientizare în rândul a 100 minumum de tineri (14-35 ani) cu privire la identitatea europeană și a oportunităților europene pe care le au prin programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

 • Crearea unei microcomunități de promovare a valorilor europene

  Crearea și mentorarea unei comunități active de minim 10 de tineri (14-30 ani) care să acționeze ca promotori ai valorilor europene în mediul online și să dezvolte practici sustenabile de învățare non-formală în perioada post-pandemie, cu ajutorul instrumentelor digitale.

 

Activități planificate

 • Intro (septembrie - noiembrie 2020)

  Organizarea evenimentului de deschidere a proiectului; lansarea apelului de selecție pentru programul de mentorare a comunității promotorilor valorilor europene și recrutarea a minim 10 tineri; actualizarea identității vizuale a proiectului; dezvoltarea de parteneriate cu școli și licee.

 • Lab Inc (decembrie 2020 - martie 2021)

  Organizarea a 2 ateliere bazate pe educație non-formală pentru minim 15 participanți/eveniment; realizarea unei simulări de proces decizional pentru minim 20 de participanți; organizarea a 4 sesiuni de mentorare cu participanții din comunitatea promotorilor valorilor europene (1/lună).

 • GameZone (aprilie - iunie 2021)

  Pregătirea și facilitarea a minim trei jocuri experimentale pentru minim 15 participanți/eveniment. Tipuri de activități pregătite: Democracy vs. Communism (un joc care pune în valoare trăsăturile definitorii ale fiecărui regim), Community (o simulare a dezvoltării unei comunități globalizate, interdependente), Choose Your Nation (o simulare a dezvoltării unei societăți democratice pornind de la gestionarea resurselor, gestionarea crizelor și crearea de strategii).

 • Promo (iulie - august 2021)

  Activități de promovare a rezultatelor proiectului prin realizarea de diverse materiale video și audio; realizarea a 2 broșuri, dintre care una cu metodele utilizate în cadrul proiectului (tradusă în limba engleză) și una cu rezultatele obținute.

 

hAYI pe Facebook!

 

 

Finanțat de Organizator

 

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate pentru această publicație aparține autorului.